Echt Veldhovenz Luidkeels 2017

9 februari 2017

Na het succes van afgelopen jaar en de vele positieve reacties die we hebben mogen ontvangen zal Luidkeels een jaarlijks terugkerend evenement gaan worden dat gratis toegankelijk is voor zowel carnavalsvierders maar ook  niet carnavalsvierders waarbij het kledingadvies vrij is. Het repertoire is zo goed als klaar. Het Luidkeelsorkest is geformeerd en het Luidkeelskoor zal weer door Chant Oers worden gevormd.
Wethouder Mariënne van Dongen Lamers was afgelopen jaar soliste, maar dit jaar heeft de 2e wethouder ook aangegeven mee te gaan zingen als solist. Hans en Mariënne zingen samen ook hun carnavalsschlager. Omdat het een evenement is voor jong en oud hebben we Henk van Weijden als solist gevraagd. Henk is inmiddels 80 jaar en heeft bij veel Veldhovense mensen op feesten en partijen gezongen en muziek gemaakt.
Ook zal dit jaar weer het Rommelgats Baoske worden verkozen, afgelopen jaar was dat Eric van Schagen. De prins van Rommelgat zal een bezoek brengen aan dit evenement. De afterparty zal plaatsvinden met muziekkapel de Verrekesblaos uit Veldhoven-dorp.
We bieden dit jaar aan Veldhovense ondernemers de mogelijkheid om een lied te sponsoren voor 100 euro als ondernemers ons financieel zouden willen ondersteunen kun je dit mailen aan gerardcop@gmail.com. Wij nemen dan contact op om de verdere details te bespreken.

Voor meer informatie: www.echtveldhovenzluidkeels.nl

Echt Veldhovenz Stempelt en Smult

14 december 2016

Op vrijdag 6 januari 2017 organiseert Écht Veldhovenz ON ICE: Stempelt & Smult! Vier échte Veldhovense horeca ondernemers bereiden een heerlijk 5 gangen nieuwjaarsdiner. Ontmoet in het nieuwe jaar andere Veldhovenaren in ons gemoedelijke paviljoen waar je proost op 2017. Je haalt een stempel bij de pop-up keuken en smult van een lekker gerecht. En natuurlijk kan er ook geschaatst worden op de ijsbaan. Daar wil je toch bijzijn?
Culine, ’t Zand, Route 66 en Birds & Beer bieden je dit Nieuwjaars menu aan voor € 32,50. Bij de ICE BAR kunnen maar een beperkt aantal personen terecht, dus reserveer snel! De ontvangst van Stempelt & Smult is tussen 17 en 18 uur. De verkoop van Écht Veldhovenz Stempelt & Smult entreebandjes is gestart en te koop bij: ’t Zand, Route 66, Birds & Beer, Café de Locht en bij het ON ICE BAR.

Combokoor Veldhoven treedt nog één keer op!

november 2016

Op 13 november a.s. sluit de H. Ceaciliakerk haar deuren voor de reguliere kerkdiensten. Enkele initiatief nemers  uit de parochie hebben er voor gezorgd dat deze sluiting niet ongemerkt voorbij zal gaan. Naast een laatste kerkdienst, een tentoonstelling over de kerk en het uitbrengen van een boek zal er ook muzikaal afscheid worden genomen van deze kerk. Speciaal voor deze dag zijn alle “oud” leden van het voormalige Combokoor benaderd met de vraag om nog één keer als voormalig jongerenkoor op te treden in de kerk. De reacties waren overweldigend ! Zo’n 70 leden melden zich bij dirigent Gerard Coppens om nog één keer op te treden voor de Veldhovense gemeenschap. Koorstukken zijn bij elkaar gezocht en gedurende de ochtend van 23 november wordt er druk gerepeteerd om die middag een mooi programma voor te schotelen aan het aanwezige publiek. En natuurlijk mag u deze middag uit volle borst meezingen.
Het Veldhovens Muziekkorps dat jaarlijks minstens één kerkdienst opluisterde in de kerk heeft ook haar medewerking toegezegd aan deze muzikale middag. Het Combokoor samen met het Veldhovens Muziekkorps brengen u deze speciale muzikale middag  op zondag 13 november van 14:00 tot 16:00 uur in de Ceaciliakerk.
U bent van harte uitgenodigd !

De Markthal Kromstraat komt er echt!

oktober 2016

Mocht je er tot voor kort nog aan getwijfeld hebben, de Markthal Kromstraat komt er echt. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de inrichting. Volgens planning moet het mogelijk zijn om eind november echt open te gaan. Over de datum van de officiële opening wordt nog overleg gevoerd. Volg onze facebookpagina Markthal Kromstraat. Laat dit ook al je klanten, vrienden, kennissen en familieleden weten!
De Markthal Kromstraat is bedoeld als een belangrijke een nieuwe impuls voor de Kromstraat. Het succes zal afhangen van de manier waarop we ons er samen voor inzetten. Aan de Markthal Kromstraat zelf zal het niet liggen. De ondernemers en het management zullen ervoor zorgen dat er elke week iets verrassends nieuws zal zijn. Als je een week niet in de Markthal Kromstraat geweest bent, heb je iets gemist. Ook zullen zij zich vanaf het eerste begin inzetten voor een nauwe samenwerking met alle ondernemers in de het hele winkel- en horecagebied van Veldhoven-dorp. Daarvoor hebben we jullie medewerking en hulp en ideeën nodig. Laat dus zo snel mogelijk weten hoe je wilt samenwerken met Markthal Kromstraat.

We verwachten heel veel antwoorden van jullie op beide vragen. Kom met ideeën!
Volg en deel de facebookpagina van Markthal Kromstraat Verrassend Veelzijdig. De komende tijd zullen daarop bijna dagelijks nieuwe foto’s, filmpjes en mededelingen verschijnen. Hoe meer mensen van het bestaan van de Markthal Kromstraat afweten hoe beter het is voor de Kromstraat als geheel. De opening van Markthal Kromstraat moet een groot Kromstraat- en Veldhoven-dorp-feest worden.

We zien uit naar jullie reacties!

Carla Verweerden en Rudy Snel
carlaverweerden@planet.nl
rudy@okcentrummanagement.nl

Markthal Kromstraat wordt nog dynamischer

april 2016

Het werven van ondernemers voor de Markthal Kromstraat vordert goed. Markthal Kromstraat biedt straks een grote variëteit aan specialiteiten van goede kwaliteit in een bijzondere omgeving. Kortom Markthal Kromstraat wordt zoals de naam al zegt: Verrassend Veelzijdig.
De meeste producten krijgen een vaste plaats in de Markthal Kromstraat en zijn er het hele jaar te koop. Om het verrassende effect en de actualiteit te versterken bieden we nu ook een beperkt aantal ondernemers de mogelijkheid om voor een kortere tijd, bijvoorbeeld 3 maanden, hun producten aan te bieden. Voorwaarde is dat zij het concept versterken. Maar het biedt natuurlijk ook kansen om iets nieuws uit te proberen en op die manier marktonderzoek te doen. Of aan te sluiten bij de actualiteit en de seizoenen. Klanten treffen straks regelmatig nieuwe producten en steeds wisselende aanbiedingen aan. Gebracht met nieuw enthousiasme van nieuwe ondernemers.
We gaan uit van 10-12 vaste plaatsen en 5-7 regelmatig wisselende plaatsen. Dat biedt ook kansen aan ondernemers die al een onderneming hebben maar een tijdje iets extra willen doen of een bepaald product speciaal willen promoten. Publiciteit en promotie is een belangrijke taak van het management van de Markthal Kromstraat. Ook tijdelijke activiteiten kunnen daarvan maximaal profiteren. Ondernemers die van deze nieuwe mogelijkheden gebruik willen maken kunnen zich het beste snel melden bij Carla Verweerden  carlaverweerden@planet.nl.
Wie een plaats heeft gereserveerd kan rekenen op exclusiviteit. Dat geldt allemaal natuurlijk ook voor de kandidaten voor de vaste plaatsen. Kortom Markthal Kromstraat wordt niet alleen verrassend veelzijdig maar ook zeer dynamisch. En daaraan kan iedereen die de Markthal Kromstraat een warm hart toedraagt bijdragen. Draag kandidaten aan, breng je vriendenkring op ideeën, denk mee of ga zelf ook ondernemen in de Markthal Kromstraat. Hoe eerder we vol zitten, hoe eerder we kunnen starten. 

Kansen voor ondernemende verkopers met detailhandelservaring.
Heel actueel is dat de Markthal Kromstraat werkzoekenden met detailhandelservaring de kans biedt om stapsgewijs hun eigen bedrijf te realiseren. Een aantal leveranciers van bijzondere producten willen die producten graag in de Markthal Kromstraat aanbieden, maar kunnen die daar zelf niet verkopen. Zij zoeken dus mensen met verkoopervaring in de detailhandel die dat voor hun willen doen en die op die manier hun eigen bedrijfje willen opstarten. Hoe meer deze verkopers en verkoopsters omzetten, hoe meer zij verdienen. De organisatie van de Markthal Kromstraat helpt ze bij het opzetten van de nieuwe ondernemingen. Ook wie hiervoor belangstelling heeft kan zich melden bij Carla Verweerden carlaverweerden@planet.nl. 
Hiermee koppelt de Markthal Kromstraat de makers van ambachtelijk bereide specialiteiten aan ondernemende verkopers in de detailhandel. 

Markthal Kromstraat

oktober 2015

In het voorjaar 2016 kunnen de inwoners van Veldhoven en omstreken bij Markthal Kromstraat terecht voor dagelijkse versproducten en non-foodproducten. Het accent van deze Markthal ligt op verrassen, proeven en shoppen. Van de ondernemers wordt verwacht dat zij innovatief en origineel zijn in hun productaanbod en de wijze waarop zij inspelen op de behoeftes van de moderne klant.

De komende maanden worden benut om ondernemers te werven. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar ondernemers die een origineel en eerlijk product aanbieden en samen willen werken. Eerder een klein bijzonder assortiment dan een breed. In totaal vormen 15 tot 20 zelfstandige ondernemers samen de Markthal Kromstraat. De financiele lasten worden gezamenlijk gedeeld. Dan gaat het niet alleen over huur, maar ook over zaken als gas-licht-water, schoonmaak, afvalverwerking en publiciteit. Op die manier blijven de kosten beperkt en kan de ondernemer echt ondernemen.

Meer info? Mail: carlaverweerden@planet.nl